Jurist sigtes for forsøg på bestikkelse af vidne

En tidligere advokat er under mistanke for at ville bestikke vidner i en straffesag, skriver Jyllands-Posten fredag.

Desuden skal han have deltaget, da tre forsvarere i samme straffesag blev forsøgt overtalt til at afstå en del af deres salær til et selskab.

Den sigtede er Poul Holmgård fra Aarhus. Han mistænkes for at have medvirket til, at et vidne fik tilbudt penge for at lyve under en stor straffesag i Østre Landsret, skriver avisen.

Landsretten behandler for tiden den såkaldte Abaris-sag om bedragerier, hvor købere af pantebreve blev påført store tab. Sagen er blevet efterforsket af Bagmandspolitiet.

I byretten i Næstved blev mændene i februar 2013 idømt fængsel fra fem til to år, men dommen blev anket til landsretten.

Og det er under dette forløb, at den tidligere advokat sigtes for indirekte at ville påvirke resultatet ved at tilbyde et vidne penge for at lyve.

Politiet har fået også oplysninger om, at den tidligere advokat har forsøgt at opkræve en del af de beskikkede forsvareres salærer.

Hver forsvarer afregnes med 17.500 kroner for hver eneste retsdag, og da ankesagen ved landsretten ventes at løbe over cirka 60 retsdage, er de samlede salærer meget betydelige.

Politiet undersøger nu ifølge Jyllands-Posten påstanden om, at den tidligere Aarhus-advokat har spillet en rolle i kulissen, da tre forsvarere blev forsøgt skiftet ud.

De tre forsvarerne blev afkrævet penge, hvis de ville fortsætte. De skulle lægge mellem 20 og 30 procent af deres salær til et selskab, som han havde udpeget - og hvis de modsatte sig, ville de blive udskiftet.

Forsvarerne nægtede, og det kom til at betyde, at to blev fyret af deres klienter.

Selv afviser Poul Holmgård over Jyllands-Posten, at han har gjort noget galt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip