Justitsminister: Asyltal bliver opdateret

Der ligger ingen politiske overvejelser bag, at det antal af forventede asylansøgere, der figurerer i regeringens forslag til næste års finanslov, er 25 procent lavere end den seneste prognose for indeværende år.

Det fastslår justitsminister Karen Hækkerup (S) i en skriftlig kommentar til Ritzau, efter Jyllands-Posten onsdag har sat tallene på forsiden af avisen.

I finanslovforslaget, som blev offentliggjort tirsdag, er det forventede antal asylansøgere i 2015 og hvert af de tre følgende år sat til 7500, selvom justitsministeren i sidste uge løftede skønnet for indeværende år fra 7500 til 10.000.

Men det misforhold er der ifølge ministeren en helt udramatisk forklaring på.

- Det er helt sædvanligt, at skønnet for antallet af asylansøgere, der indgår i finanslovforslaget, fastlægges i foråret og blandt andet udarbejdes på baggrund af antallet af asylansøgere, der indrejste i Danmark i foråret, skriver ministeren.

Hun påpeger samtidig, at tallene vil blive opdateret, inden statens husholdningsbudget bliver endeligt fastlagt.

- Det er dermed også sædvanlig praksis, at regeringen inden finanslovens vedtagelse senere på året udarbejder en opdateret prognose, skriver Karen Hækkerup.

Justitsministeren henviser til, at prognosen blev fastlagt, efter at der i årets første tre måneder kom færre asylansøgere til landet i forhold til samme periode i 2013.

- Hen over sommerferien har vi set en stigning i antallet af asylansøgere, og samtidig er der som udgangspunkt sat stop for behandlingen af ansøgninger fra Eritrea, indtil myndighederne har undersøgt, om en pludselig stigning kan skyldes for eksempel menneskesmugling, forklarer ministeren, som konstaterer:

- Derfor er det højst sandsynligt, at tallene kan svinge i den kommende tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip