Justitsminister vil hæve aldersgrænse for ældre bilister

Justitsminister Mette Frederiksen (S) kommer torsdag med et lovforslag, som vil hæve aldersgrænsen for obligatorisk fornyelse af kørekort for bilister fra 70 til 75 år.

Ministeren fremsætter forslaget på baggrund af en ny rapport, som Sundhedsstyrelsen, Rigspolitiet og Justitsministeriet har udarbejdet.

Rapporten viser, at det vil være forsvarligt at hæve aldersgrænsen, uden at det går på kompromis med færdselssikkerheden.

- Helt grundlæggende handler det om, at vi lever længere, og at vores seniorer er mere friske i forhold til at køre bil. Derfor mener jeg, at vores nuværende aldersgrænse på 70 år er sat for tidligt.

- Vi har masser af 70-årige herhjemme, der kører lige så godt bil, som de altid har gjort. Ved at hæve grænsen til 75 år sørger vi for, at seniorerne kan vente fem år med at betale for en lægeerklæring, når de skal have fornyet kørekortet, siger Mette Frederiksen.

Den nuværende aldersgrænse har eksisteret siden 1966. Siden dengang har samfundet ændret sig markant, og derfor kommer det nye lovforslag, siger justitsministeren.

- I forhold til vores seniorer er loven forældet, så det er på tide, at der bliver kigget på dette lovforslag. Når man går rundt på gaden, kan man mærke, at det i dag er noget andet at være 73 år, end det var for bare en generation siden, siger hun.

Både Ældresagen, Lægeforeningen og Rådet for Sikker Trafik har tidligere ytret ønske om at få aldersgrænsen hævet, og den opbakning glæder Mette Frederiksen.

- Der virker til at være bred opbakning til at hæve aldersgrænsen. Derfor er jeg glad for, at vi kan fremsætte lovforslaget, da det berører utroligt mange trafikanter, siger hun.

Tilbage i 2013 stod omkring 200.000 danskere til at gennemgå det obligatoriske lægetjek for at få fornyet sit kørekort.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip