Juul-Jensen før VM-enkeltstart: Top-ti hvis alt spiller

Han blev dansk mester i enkeltstart og fulgte op med den samlede sejr i Post Danmark Rundt.

Onsdag aften dansk tid kan blive en ny milepæl for Christopher Juul-Jensen, når han debuterer i mændenes VM-enkeltstart.

Tinkoff-Saxo-rytteren tror på et godt resultat i Richmond i USA, hvor rytterne skal køre 53 kilometer.

- Altså, hvis det hele spiller - så en top-ti. Imellem top-10 og top-15 vil være et meget godkendt resultat for mig personligt. Så det er absolut det, jeg sætter næsten op efter, siger Christopher Juul-Jensen til feltet.dk.

En placering blandt de ti bedste udløser en nationsplads til OL i Rio næste år.

Han kørte ruten i gennem tirsdag i bil og sammenligner den med DM-ruten. Danskeren mener, den passer til ryttere, som kan holde et jævnt tempo i en længere periode.

- Specielt på nedkørslerne, hvor jeg synes, jeg havde en fordel ved DM. Jeg havde power til at køre lige så stærkt nedad wattmæssigt, som jeg havde opad.

- Mange har måske en tendens til at træde en lille smule mindre, fordi det går stærkt nedad. Hvis man kan holde det hele konstant på hovedvejsbakkerne, så tror jeg godt, man kan køre en god tid, siger Christopher Juul-Jensen.

Han glæder sig til at måle sig med disciplinens specialister, der er anført af den tyske favorit Tony Martin.

- Det er jo ret tydeligt at se, når du kigger på startlisten, at det er specialister hele bundtet. For mig bliver det et godt fingerpeg på, hvordan jeg står i forhold til andre enkeltstartsspecialister, siger Juul-Jensen.

Enkeltstartens andet danske islæt er Rasmus Quaade (Cult Energy), der blev nummer seks i disciplinen ved VM for to år siden. Sidste år blev han nummer 13.

/ritzau/

 

Dagens Gossip