Juventus-træner har slået sine skeptikere knockout

Der var ikke mangel på skeptikere, da Massimiliano Allegri sidste sommer blev præsenteret som afløser for Antonio Conte i Juventus' trænersæde.

Mange tvivlede på, at den fyrede Milan-træner havde niveauet til at erstatte megasuccesen Conte, men Juventus-maskinen kværner ufortrødent videre, og lørdag aften fører Allegri sit mandskab ind til Champions League-finalen mod Barcelona.

- Hans taktiske viden er imponerende. Efter at vi har spillet det samme system i en årrække, har han formået at finde alternative løsninger og dermed gjort os endnu bedre, siger Juventus-målmand Gianluigi Buffon til Uefas hjemmeside.

Under Conte vandt Juventus mesterskabet tre gange på tre år, men i Europa manglede klubben det sidste for at måle sig med de allerbedste.

Det skridt har man taget under den nye træner - formentlig til stor forbavselse for de hundredvis af Juventus-fans, der ved Allegris tiltrædelse bombarderede ham med æg på træningsanlægget.

- Han har ikke ændret vores måde at spille på grundlæggende. I mine øjne er det hans største præstation. Han kom ikke ind i klubben for at vende det hele på hovedet, men for at forandre tingene skridt for skridt, når der var behov for det, siger Buffon.

Juventus spiller på Olympiastadion i Berlin sin første Champions League-finale i 12 år, og Barcelona er de flestes favorit til at løfte pokalen med de berømte store ører.

Men Allegri har strikket en plan sammen, der skal uskadeliggøre cataloniernes frygtede angrebstrio med Luis Suarez, Lionel Messi og Neymar.

- Vi ved godt, at vi kommer i nogle vanskelige situationer, men vi tager ikke til Berlin bare for at være med. Det er en finale, så det er helt normalt, at vi skal op imod nogle af verdens bedste spillere. Det gør os ikke nervøse.

- At forberede sig på sådan en kamp er bare sjovt. Det er noget, alle drømmer om, og jeg er heldig at få lov at træne spillere, der har skabt så flotte resultater i de seneste år, siger Massimiliano Allegri.

Med en italiensk sejr vil han give alle sine mange skeptikere et afgørende knockoutslag og samtidig placere sig på samme hylde som Giovanni Trapattoni og Marcello Lippi, der stod bag klubbens to eneste triumfer i Europas fineste klubturnering.

- Det har været en ekstraordinær god sæson, som kommer til at skrive sig ind i klubbens historie. Og hvis vi vinder Champions League, bliver den bare endnu bedre, siger Allegri.

Finalen begynder klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip