Jyske Bank anlægger voldgiftssag mod Nykredit

Jyske Bank anlægger voldgiftssag mod Nykredit og Totalkredit, fordi Nykredit ikke længere vil arbejde sammen med Jyske Bank efter fusionen med BRFkredit.

Mens Nykredit ikke mener, at Jyske Bank er en del af Totalkredit, som er Nykredits datterselskab, så vil Jyske Bank ikke acceptere den udmelding.

Jyske Bank har formidlet boliglån fra Totalkredit til sine kunder. Men Nykredit har nu meddelt banken, at samarbejdet skal stoppe.

Samtidig har Nykredit og Totalkredit meddelt banken, at de har besluttet at frigive Jyske Banks garantier for ydede lån og samtidig stoppe provisionsbetalingerne til Jyske Bank for at henvise kunder.

Jyske Bank overtagelse af et andet realkreditinstitut ses af Nykredit som direkte konkurrent til Totalkredit.

Men et ophør af samarbejdet kan koste Jyske Bank dyrt - og derfor vil man nu have afklaret sagen ved en voldgift, oplyser Jyske Bank til fondsbørsen.

Tidligere har Jyske Bank oplyst til fondsbørsen, at "Retmæssigt ophør af provisionsbetalinger med videre vil alt andet lige påvirke Jyske Banks resultat før skat negativt med 225-250 millioner kroner i 2014".

Nykredit imødeser voldgiftssag med sindsro og kommer ikke som en overraskelse for koncernchefen i Nykredit Michael Rasmussen.

- Jeg er sikker på, at alle kan forstå, at man ikke både kan træde ud af et mangeårigt, fasttømret samarbejde for at blive konkurrent og så samtidig gøre sig håb om at bevare alle de fordele, som samarbejdet med Nykredit og Totalkredit indebærer, siger han i en pressemeddelelse.

- Vi tager dette skridt fra Jyske Bank med sindsro. Vores kunder i Totalkredit vil opleve, at vi naturligvis står klar til at rådgive og betjene dem, så de undgår usikkerhed om, hvordan deres bolig bedst finansieres, siger Michael Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip