Jyske Bank skærer 177 stillinger væk efter fusion

Jyske Bank skærer 177 fuldtidsstillinger væk. 92 vil blive fyret, oplyser banken til fondsbørsen. Målet er en koncern med 4000 fuldtidsjob, hvilket betyder, at hver tiende stilling på sigt skal skæres væk.

- Vi afskediger desværre 92 medarbejdere med konsekvens i dag, siger Jyske Banks direktør Anders Dam til TV2 News.

- Og så skal vi finde yderligere stillinger de kommende år. Vi håber, vi kan klare det så blidt som muligt, da vi er en stor koncern med meget naturlig afgang. Men jeg kan ikke give nogen garanti for, at vi undgår en ny fyringsrunde, siger Anders Dam.

Årsagen til at Jyske Bank nu må skære ansatte væk er blandt andet, at folk har sparet op og derfor lånes der mindre i banken.

- Det er målet, at kunderne rammes mindst muligt af det her. Men vi skal spare, siger Anders Dam.

Fusionen med BRFkredit tidligere på året er også én af årsagerne til, at der skal være færre ansatte i koncernen.

- Vi har gennemført nogle opkøb - og det medfører jo ofte, at man har for store omkostninger efter det. Og så skal man tilpasse koncernen, siger direktøren.

Mens 92 får en fyreseddel, findes den resterende reduktion blandt andet i forbindelse med planlagte pensioneringer og interne rokeringer over det kommende år, skriver banken til fondsbørsen.

Jyske Bank-koncernen havde ved udgangen af maj 4444 fuldtidsansatte.

Men som følge af den forventede udvikling i koncernens aktivitetsniveau samt afskaffelse af dobbeltfunktioner i forbindelse med sammenlægningen af BRFkredit og Jyske Bank vil man skære ned på fuldtidsansatte.

/ritzau/

 

Dagens Gossip