Jyske kvinder bryder bryst-tabu ved at smide toppen

04/09/2014 13:42

Lotte Gyldenvang

Nyheder

Mest læste i dag

Fotograf Christina Simonia fra Esbjerg har fotograferet 32 kvinder i alderen 20-70 år med linsen stillet skarpt ind på kvindernes bare bryster.

- Jeg blev sponsor til Lyserød Lørdag den 6. oktober i Esbjerg, som sætter fokus på brystkræft. Det gav mig idéen til at fotografere kvinder, der har været udsat for brystkræft og mistet det ene eller begge bryster, siger Christina Simonia fra Vestkyst Foto til Dagens.dk.

Læs også: Kvinde overlevede brystkræft - men hendes største drøm slog hende ihjel

Hun skrev et opslag på sin hjemmeside og Facebook, hvor hun søgte kræftramte kvinder, kvinder med rekonstruerede bryster og kvinder, der stadig har begge raske bryster.

- Grunden til, at jeg også søgte kvinder, der har raske bryster, er for at aftabuisere, hvordan mange kvinder i virkeligheden ser ud. Det er de færreste, som har to helt ens bryster, siger Christina Simonia.

Det viste sig, at det var langt nemmere for fotografen at få kvinder til at smide toppen og vise sig foran linsen, end først antaget.

- Rigtig mange kontaktede mig kort efter jeg havde offentliggjort opslaget, så det var ret nemt at realisere min idé, fortæller Christina Simonia. 

Til gengæld har det været svært at brede budskabet på Facebook, fordi der er nogle, som anmelder billeder som stødende.

Læs også: Screening fanger brystkræft hos tusinder af kvinder

- Facebook blokerer derfor jævnligt billederne. Det er kommet bag på mig. Derfor håber jeg, at mine billeder kan blive udstillet på kræftafdelingen på Esbjerg Sygehus, fortæller Christina Simonia og fortsætter

- Med en udstilling på kræftafdelingen kan kvinder med brystkræft se, at de ikke er alene. De kan se, hvordan rekonstruerede bryster ser ud. Men vigtigst af alt, så håber jeg at kunne vise, at kvindeligheden ikke sidder i brystet, siger Christina Simonia, der håber, at kvinder med brystkræft inde på livet kan få deres selvværd tilbage, når de ser, hvordan de fotograferede kvinder stråler - selv uden bryster.

Christina Simonia giver alle indtægter fra projektet til Kræftens Bekæmpelse. 

Se flere billeder på vestkystfoto.dk