K: Corydons ord er uden indhold

Finansminister Bjarne Corydon (S) vil sætte erhvervslivets konkurrenceevne i centrum, siger han. Men skal det lykkes, kræver det, at regeringen fører en anden politik, siger De Konservative.

- For mig er det her ren kosmetik og signalgivning forud for et kommende folketingsvalg, siger partiets erhvervsordfører, Brian Mikkelsen, til Ritzau.

- Vil man hjælpe erhvervslivet, skal skatter og afgifter sænkes. Men det har regeringen ikke villet, tværtimod har den netop sammen med Venstre hævet bundskatterne, siger han.

Ifølge Corydon skal regeringen i fremtiden fastholde en økonomisk kurs med vækstskabende reformer og styrke erhvervslivets konkurrenceevne. Det er et nyt grundvilkår i den økonomiske politik, fastslår han.

Ifølge Brian Mikkelsen er der dog lang vej mod det mål:

- Selv om regeringen siger, at den har ført en vækstorienteret politik, kan vi se, at Danmarks konkurrenceevne og produktivitet er faldet i sammenligningen med andre omkringliggende lande.

- Vi er blevet et fattigere land, fordi vi ikke har ført en vækstpolitik, siger han.

Finansministerens udmelding kommer efter to vækstplaner på et år med store lempelser til erhvervslivet. Blandt andet er selskabsskatten blevet sænket, og regeringen er lige nu i forhandlinger om at lempe den grønne elafgift, også kaldet PSO-afgiften.

Regeringen har med den seneste vækstplan hentet omkring 13 milliarder kroner frem mod 2020.

Dermed skal der fortsat findes cirka syv milliarder kroner for at opfylde regeringens målsætning i 2020-planen om at øge produktiviteten med 20 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip