K: Vurderingsforslag vil sende folk fra hus og hjem

Både De Konservative og Liberal Alliance afviser, at anbefalingerne fra ekspertudvalget for ejendomsvurderinger bare tilnærmelsesvis skal danne grundlag for et kommende vurderingssystem.

- Det, der bliver lagt op til her, er en katastrofe, siger De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen.

- Folk kommer til at betale mere i ejendomsskatter, og det bliver først implementeret om tre år. Så det her betyder helt sikkert, at familier bliver nødt til at flytte fra deres huse og lejligheder.

- Det er urimeligt i et retssamfund, at man lægger op til at acceptere, at nogen kommer til at betale for meget i skat, siger han og kalder slet og ret eksperternes anbefalinger for "en ommer".

Også Liberal Alliance understreger, at partiet ikke kommer til at lægge stemmer til ændringer, der baserer sig på anbefalingerne.

- Udvalget siger selv, at vurderingerne i godt 30 procent af tilfældene vil være forkerte og måske for høje. Og så vil man så have, at folk betaler skat efter det. Det er ikke en betryggende måde at betale skat på i Danmark, siger partiets skatteordfører Ole Birk Olesen.

Skatteminister Benny Engelbrecht lægger i kølvandet på anbefalingerne fra ekspertudvalget op til at oprette et såkaldt "Implemeneringscenter for Ejendomsvurderinger", der skal arbejde videre med anbefalingerne.

Men hverken Liberal Alliance eller De Konservative ser nogen pointe i sådan et center.

"Ren kosmetik", siger Brian Mikkelsen, og Ole Birk Olesen kan heller ikke se behovet for et implementeringscenter al den stund, at partiet ikke støtter det, der er lagt op til skal implementeres.

/ritzau/

 

Dagens Gossip