Kabinepersonale anklager SAS for uretmæssig suspendering

En lang række kabineansatte i SAS er stadig suspenderet efter sidste weekends faglige konflikt.

Derfor betragter kabinepersonalets fagforening, CAU, det som et ulovligt kollektivt kampskridt fra SAS’ side, skriver fagforeningen i en pressemeddelelse fredag.

- Nu er der gået over en uge, siden de første af vores medlemmer blev suspenderet. Vi har gang på gang bedt SAS om at fremlægge dokumentation, som kan berettige suspenderingerne, men vi har intet set.

- Derfor kan vi kun betragte det, som SAS har lavet, som et kollektivt kampskridt over for de 27 medlemmer, siger Jean Pierre Schomburg, næstformand i CAU.

Ifølge CAU er kabinepersonalets hovedforbund, FTF, enig i den vurdering.

Derfor har FTF nu begæret et såkaldt fællesmøde i Dansk Arbejdsgiverforening, hvor forbundet kræver, at SAS øjeblikkeligt stopper kampskridtet.

Argumentet er, at ved at suspendere de 27 ansatte, har SAS misbrugt sin ledelsesret.

Hvis tvisten ikke bliver løst ved fællesmødet, kan sagen ende i arbejdsretten, hvor SAS kan pålægges bod, lyder det i pressemeddelelsen.

- Jeg håber virkelig, SAS snart kommer til fornuft, og tilbagekalder alle suspenderingerne. For det første skal SAS gøre det for de suspenderedes skyld, som gennem en uge ikke har vidst om, de er købt eller solgt.

- Men også fordi, at så længe de opretholder suspenderingerne, skaber det en meget trykket stemning blandt alle kabineansatte, siger Jean Pierre Schomburg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip