Kæmpe dyk i antallet af påsatte brande

På få år er en tendens til, at flere med vilje sætter ild til biler, affaldscontainere og bygninger, fuldstændig blevet vendt, skriver metroXpress.

I 2012 var der ifølge nye tal fra Beredskabsstyrelsen til og med november kun 1751 påsatte brande i Danmark mod 4005 påsatte brande i 2008. Tendensen har hvert år været faldende.

Dette har været en væsentlig faktor til, at det totale antal brande i Danmark rapporteret til Beredskabsstyrelsen nåede et lavpunkt i 2012 med 12.953 brande i de 11 første måneder - mod 20.661 brande i 2008.

En af de afgørende forklaringer er, at der er kommet mere ro og orden i tidligere meget urolige områder af de danske byer.

- Vi kan se en direkte sammenhæng mellem antallet af brande, der bliver påsat med vilje, og gadeuorden i belastede boligområder. Det er glædeligt, at der er en markant faldende tendens over de seneste år.

Det siger Steen Hjere Nonnemann, specialkonsulent i Beredskabsstyrelsen, til metroXpress.

Tendensen bliver til fulde genkendt af chefkonsulent i Tryg Forsikrings udredningsafdeling Bernhard Lindholm, der særlig arbejder med påsatte brande på biler.

- Tidligere var der meget hærværk og afbrænding af biler i ghettoplaner, men det ser vi ikke så meget mere. Samtidig er forsikringssvindel med afbrænding af eksempelvis biler meget mindre end tidligere, siger Bernhard Lindholm til metroXpress.

Han forklarer, at det kan skyldes, forsikringsselskabet er god til at afsløre den type svindel, og at der derfor ikke er den store fidus i at gøre det.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip