Kæmpe politiaktion: 92 anholdt og 15 sigtet for menneskehandel på Sjælland

Dagen igennem er snesevis af mennesker blevet anholdt i en stor politiaktion med kodenavnet hvepsebo. Nu er operationen slut og antallet af anholdte er oppe på 95.

Det oplyser politiinspektør Karl Erik Agerbo fra specialgruppen Task Force Indbrud onsdag aften.

Ved middagstid lød det, at der var 60 anholdte.

- Aktionen er overstået. Vi har de mennesker, vi skal have, tror vi. Vi mangler nemlig stadig at kontrollere identiteten på nogle af dem, siger han.

Blandt de anholdte er en advokat og en revisor, som henholdsvis er sigtet for skattesvig og bedrageri. Mere kan politiet ikke oplyse om deres sigtelser.

Derudover er nu 22 af de anholdte sigtet for menneskehandel, bedrager og dokumentfalsk.

De 22 skal torsdag fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Lyngby, hvor en dommer skal afgøre, om de skal varetægtsfængsles.

Politiet mangler stadig at finde ud af, om man også vil kræve revisoren og advokaten fængslet. De er ikke sigtet for menneskehandel.

Advokaten og revisoren er begge danske, hvorimod hovedparten af de øvrige anholdte fortrinsvis kommer fra Rumænien, lyder det fra Karl Erik Agerbo.

Politiaktionen, som har fået kodenavnet Hvepsebo, er foregået i et samarbejde mellem politiets Task Force Indbrud, Bagmandspolitiet, Udlændingestyrelsen, Center Mod Menneskehandel, Skat og Rigspolitiet.

I forbindelse med aktionen har politiet foretaget ransagninger på 62 adresser.

De personer, som ikke er mistænkt for menneskehandel, er ifølge politiet ofre i sagen. Politiet mener, at disse personer er blevet udnyttet, og deres identitet er blevet misbrugt til kriminalitet.

Misbruget af de anholdtes identiteter er ifølge politiet blevet brugt til at begå svindel for millioner. Politiet anslår, at omkring 300 hovedsageligt rumænere er blevet udnyttet. Bagmændene har ifølge politiet fået op mod 54 millioner kroner ud af bedrageriet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip