Kære mor med din iPhone: Du gør det rigtige

Du har sikkert set dem på legepladser: De forældre, der er dybt optagede af deres smartphone og tilsyneladende ikke ænser, hvad deres børn har gang i. Men inden du begynder at fordømme dem som dårlige forældre, der er komplet uinteresserede i ungerne, så lyt til, hvad bloggen reallifeparentingblog.com har at sige. Her hylder man nemlig mor og far med smartphones, der ikke kigger, selvom barnet råber "Se mig, se mig!"

- Du kigger ikke... fordi du har lige tilbragt hvert vågent øjeblik med at se, hvad dit barn lavede, indtil I kom til parken. Hver. Eneste. Lille. Ting, skriver skribenten.

Læs også: Skuffede børn til Børnetelefonen: Mor og far har travlt med deres smartphone

- Du kiggede, da dine børn børstede deres tænder og hår. Du kiggede, da de legede med klodser og modellervoks og dansede. Du legede også med, fordi du elsker at være en del af deres sjov. Du så til, mens de lavede pøller, og du hjalp med at tørre deres bagdele, lyder det videre.

Bloggeren mener altså, at det er ok, at børnene ikke har din fulde opmærksomhed 24/7. Og desuden: Vi kan jo ikke vide, hvad det er du laver på din telefon, mens dit barn leger?

Læs også: 5 grunde til moderne børneopdragelse er i krise

- Måske arbejder du hjemmefra, og måske arbejder du stadig væk, tjekker email, svarer kunder, sender forslag. Dine heldige børn har den fordel, at de kan tilbringe noget af den tid i leg udenfor, mens de får nye venner, brænder krudt af, nyder solen. Respekt til dig for at give dine børn sådan en sjov dag, mens du tager dig af arbejde.

Læs også: Droppede net og smartphone: Familie levede et år i 1986

Det kan også være, at du er ved at søge efter gode ideer til deres fødselsdag, skriver en mail til deres lærer, eller:

- Eller måske ved du, at det ikke er nødvendigt at se på dit barn hvert sekund hver dag, og at det er fuldstændigt acceptabelt - og faktisk godt for alle parter - at du får et par minutter for dig selv. I parken. På din telefon.

 

Dagens Gossip