Kærestepar overfaldet: Lille dreng ville stikke os ned

Turen hjem fra juleaften sidste år var alt andet end hyggelig for et københavnsk kærestepar, der blev overfaldet og udsat for grov vold.

Mandag vidner de to ofre i Københavns Byret i sagen, hvor fire unge mænd på 16, 17, 18 og 19 år er tiltalt for grov vold. De fire nægter sig skyldige.

- En lille dreng kommer kørende på cykel og begynder at råbe og skrige. Han spørger, om han skal voldtage min kæreste og mig. Han spørger også, om han skal stikke os ned, fortæller Mads Schøllhammer i retten.

- Pludselig bliver jeg slået med en flaske i venstre side af hovedet. Flere personer kommer til, og de begynder at slå og sparke mig. Jeg tror, jeg blev ramt af en kædelås.

Herefter fortæller vidnet, at han blev overdænget med spark, primært i baghovedet.

I dagene efter overfaldet henvender kæresteparrets underbo sig til parret. Underboen mener tidligere at have set en af de tiltalte i forbindelse med et gaderøveri.

Mads Schøllhammer tager herefter kontakt til politiet og udpeger den 17-årige som den, der slog med kædelåsen.

- Jeg er 110 procent sikker på, at han var med, siger Schøllhammer.

Senere mandag skal det andet offer, Nanna Skovmand, vidne i retten. På Facebook delte hun billeder af sit forslåede ansigt. Billedet og den tilhørende tekst medførte en flodbølge af debat på sociale medier, og sagen fyldte godt i mediebilledet.

På første retsmøde tidligere på måneden afgav den 17-årige og 19-årige lidt modstridende forklaringer, hvor den 19-årige fortalte, at han prøvede at forhindre kædeangrebene, mens den 17-årige rigtigt nok husker, at et kærestepar diskuterede med en flok personer.

Han fortæller dog, at han blot gik videre.

Den 19-årige turde i retten ikke udpege, hvem personerne var. Han frygter for sin egen sikkerhed, hævdede han.

De fire personer er beskyttet af navneforbud. Anklager Pia Simon kræver, at den 16-årige og den 18-årige skal udvises af landet.

Der ventes at falde dom 6. juni.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip