Kaffemaskine tvinger SAS til sikkerhedslanding

146 passagerer om bord på et SAS-fly med kurs mod Chicago kommer først til den amerikanske storby i løbet af tirsdagen.

Kaptajnen på flyet valgte mandag aften at afbryde flyvningen og foretage en sikkerhedslanding i lufthavnen i Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord, red.) i Grønland.

Det oplyser pressemedarbejder Anna Nielsen fra SAS.

Hun understreger, at landingen forløb helt normalt.

- Der var røgluft i kabinen, og så besluttede kaptajnen at afbryde flyvningen. Han handlede helt i henhold til vores sikkerhedsprocedurer, siger hun til Ritzau.

- Efterfølgende har det vist sig, at røglugten sandsynligvis stammer fra en kaffemaskine, der var kortsluttet.

De 146 passagerer og ti besætningsmedlemmer er nu blevet indkvarteret i nærheden af lufthavnen.

- Flyet kan komme af sted i morgen (tirsdag, red.) Der skal laves et gennemsyn. Det tager tid, men sikkerhed er vigtig for os, siger pressemedarbejderen.

Den norske avis Stavanger Aftenblad har talt med to af passagererne. Deres version er noget anderledes end flyselskabets.

De havde begge lagt sig til rette for at sove, da den specielle situation opstod. Først blev lyset i kabinen tændt og slukket et par gange.

- Så fortalte kaptajnen, at der var opdaget dampe i motorerne. Dampene kunne forårsage brand, og derfor ville de foretage en landing på Grønland, siger Therese Engeseth til avisen.

Passagererne fik besked om, at al strøm i kabinen ville blive slået fra for at reducere brandfaren. Desuden skulle alle forholde sig roligt og ikke gå i panik - også når de så tre brandbiler nærme sig flyet under landingen.

- Det var en fuldstændig kontrolleret landing, understreger Engeseth.

- Og alle har det godt.

Flyet af typen Airbus 330-300 landede klokken 21.51. Det var lettet fra Stockholm nogle timer forinden.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip