Kajak: René Holten fravælger løb for at holde OL-fokus

admin

425 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

Den danske kajakroer René Holten Poulsen er normalt meget på vandet ved World Cup-stævnerne, da han er i den absolutte verdenstop på hele tre distancer - 500-meter, 1000-meter og 5000-meter.

Men når World Cup-året indledes i Duisburg i weekenden stiller René Holten kun op på 1000-meter-distancen, som er den eneste af de tre distancer, der er på OL-programmet.

- Fra nu af skal René kun bruge sin energi og holde fokus på det ene løb, han skal deltage i til OL, forklarer Dansk Kano og Kajak Forbunds sportschef, Bo Vestergaard, i en pressemeddelelse.

- Derfor står han over på de ikke-olympiske 500- og 5000-meter for også at vænne sig til de konkurrenceforhold, som bliver under OL.

Selv om den danske verdensmester godt kan lide at ro alle tre distancer, så er han indforstået med, at der skal være fokus på OL-disciplinen.

- Det var planen også at ro 500-meter, men indledende og semifinale på 500-meter ligger lige før 1000-meter-finalen, så jeg holder mig til 1000-meter, hvilket også er udmærket, for så kan jeg øve mig i OL-setuppet, hvor 500-meter ikke er med, siger René Holten.

Efter tre måneders hård træningslejr i USA og Ungarn er René Holten ved at bygge stille og roligt på i forhold til OL, og derfor er resultatet i Duisburg heller ikke det vigtigste.

- Ligger René til at vinde, så vil han naturligvis gå efter sejren. Men nøjes han med at gå i top-5, vil det også være fint. Det vigtigste bliver, at han udvikler sig i processen efter den tungeste træning, han hidtil har været igennem, siger Bo Vestergaard.

/ritzau/