Kaldte minister for abe: Nu ryger eks-politiker i fængsel

En tidligere politiker fra det højreradikale parti Front National skal nu i fængsel, efter at hun har sammenlignet Frankrigs sorte justitsminister, Christiane Taubira, med en abe.

Anne-Sophie Leclere havde lagt en fotomontage ud på Facebook med et billede af en abe ved siden af et foto af justitsministeren. På billedet af aben stod der "18 måneder gammel", mens billedet af Christiane Taubira var ledsaget af teksten "i dag".

En domstol i Fransk Guyana, det franske territorium i Sydamerika, hvor Taubira er født, har kendt Leclere skyldig i racisme og idømt hende ni måneders fængsel samt en bøde på 50.000 euro. Dommen er hård i forhold til andre sager, der handler om racistiske udtalelser.

Front Nationals tidligere kandidat i byen Rethel udløste en mediestorm med sin racistiske sammenligning. Partiet valgte at bortvise hende i december tre måneder før kommunalvalget.

Anne-Sophie Leclere har tidligere sagt til tv-stationen France 2, at hun "foretrækker at se hende (Taubira) mellem grenene i et træ i stedet for at se hende i regeringen".

Det stærkt højreorienterede og euroskeptiske parti, der ledes af Marine Le Pen, kæmper for at nå bredere ud til vælgerne og forsøger at ændre dets fremmedfjendske image.

Front National fik succes ved valget til EU-Parlamentet i maj. Partiet tog en tredjedel af Frankrigs pladser.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip