Kalot-march forblev fredelig

Med en kølig brise i ryggen gik Rasmus Jarlovs march for jøders ret til at bære kalot lørdag ned ad Nørrebrogade. Politiet anslår, at mellem 800 og 1000 demonstranter var mødt op.

300 meter nede blev de mødt af en håndfuld palæstinensiske halstørklæder. Selv om den danske verdenspresse forsøgte at få ord ud af den palæstinensiske protest, forblev det ved de stumme halstørklæder.

Længere fremme havde en enkelt kritiker fundet vej for at råbe "Down with Israel" - og igen var pressen der.

- Så forsvandt alle medierne igen, lo en mor i klumpen. Hendes veninde morede sig ikke ligeså meget.

- Hvorfor gør man sådan nogle interessante, spurgte hun retorisk.

Demonstrationen endte efter en fredelig tur på Dronningen Louises Bro, hvor arrangørerne, inklusiv Rasmus Jarlov, gav deltagerne et par ord med. Også Lisbeth Bech Poulsen fra SF fik megafonen og lød sit budskab høre.

- Jeg har ikke tal på, hvor mange journalister, der har spurgt: hvorfor Nørrebro? Og i dag har med al tydelighed vist hvorfor. Hvis der er noget sted, man skal kunne gå med religiøse symboler, så er det Nørrebro - det mest forskelligartede område i hele Danmark, sagde hun.

En af demonstranterne i dag var Marek Azoulay. Han nød demonstrationen, som han mener, der var behov for. Med kalot tog han turen ad Nørrebrogade. Men han var ikke sikker på, om kalotten også fik hjemturen efter demonstrationen med.

- Øh. Jo. Jeg vil tænke over det. Lige der ved jeg ikke, om jeg er tryg nok, når der ikke er politi, sagde han.

Han følte selv, at demonstrationen kunne have omfattet flere grupper end jøder. Det havde han også hørt i samtaler undervejs, forklarede han og berørte dermed samtaleemne nummer ét efter marchen: Skal vi ikke lave en for alle - ikke kun jøder?

/ritzau/

 

Dagens Gossip