Kampe forhindrer undersøgelser af flyvrag

Skrevet af admin

27/07/2014

Mest læste i dag

Der blev søndag udkæmpet hårde kampe mellem Ukraines militær og prorussiske separatister tæt på det sted, hvor et malaysisk passagerfly blev skudt ned. Det betød, at internationale eksperter måtte udsætte undersøgelser af flyvraget.

- Situationen synes usikker, og vi har derfor besluttet at udsættelse undersøgelsen til i morgen, siger Alexander Hug, der er med i ledelsen af observatørmissionen fra OSCE.

Han siger, at kampene "sandsynligvis vil få indvirkning på nedstyrtningsstedet."

Hollandske og australske eksperter, der er blevet forhindret i at udføre deres arbejde, så lokale flygte fra området i panik, da granater slog kun en kilometer fra landsbyen Grabove, der ligger tæt på nedstyrtningsstedet.

De østlige regioner Donetsk og Lugansk er præget af hårde kampe. Separatisterne fastholder kontrollen over stedet, hvor det malaysiske passagerfly blev skudt ned, og de har løbende begrænset adgangen til området for redningsmandskab og havarieksperter.

Tidligere har den malaysiske premierminister, Najib Razak, sagt, at en aftale med separatistlederen Aleksander Borodai skal øge sikkerheden for de internationale eksperter.

298 personer om bord på MH17, der var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur, blev dræbt, da Boeing-flyet styrtede til jorden fra 10 kilometers højde. Både USA og Ukraine påstår at have beviser for, at flyet blev skudt ned af prorussiske separatister.

Australien, der mistede 28 statsborgere i ulykken, meddelte søndag, at det bidrager til det første kontingent af en ubevæbnet missionsgruppe, der skal være på nedstyrtningsstedet som led i en humanitær mission. Gruppen vil bestå af 49 mand, hvor af 11 er australiere.

/ritzau/Reuters