To kandidater erklærer sig som vindere af kæmpevalg

Selvom flere valgstedsmålinger peger på den populære guvernør Joko Widodo som vinder af det indonesiske præsidentvalg, så mener den tidligere general Prabowo Subianto, at han render med sejren i verdens fjerdestørste land målt på befolkningsantallet.

Valgstederne lukkede onsdag, efter at omkring 190 millioner indonesere havde haft mulighed for at at vælge den næste præsident i landet, der har verdens største andel af muslimer og er verdens tredjestørste demokrati.

Bare et par timer efter at valgstederne lukkede, udråbte Joko Widodo sig selv som vinder, hvilket ifølge nyhedsbureauet Reuters vil øge sandsynligheden for reformer på regeringsplan.

Modkandidaten Prabowo Subianto ses som repræsentant for den gamle garde, der skød frem under årtier af autokratisk styre. Han mener at vide, at andre valgstedsmålinger har ham som favorit.

Widodo har vundet sine tilhængeres hjerter på grund af sin baggrund og evne til at kommunikere med den jævne befolkning.

Han er den første præsidentkandidat, der ikke har tilknytning til den tidligere diktator Suharto, mens Prabowo i kontrast stod i spidsen for de frygtede specialtropper under Suharto.

62-årige Prabowo fremstiller sig selv som en stærk mand og giftede sig i øvrigt med en af nu afdøde Suhartos døtre.

Onsdag leverede han en fyrig tale, hvor han med næven knyttet opfordrede folk til at vente på de officielle resultater.

- Vi vil være tålmodige og vil adlyde loven og forsøge at være velopdragne, sagde han under en optræden på tv.

- Men tro ikke, at vi nogensinde er svage, tro ikke, at vi kan blive trådt ned, lød det.

Valgkommissionen ventes ikke at offentliggøre resultaterne før 22. juli, da valget besværliggøres af, at omkring 480.000 valgsteder er blevet oprettet i Indonesien, der består af tusindvis af øer.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip