Kaptajn Valgren før klassiker: Jeg starter som egoist

For danske cykelsportsfans blev søndagens klassiker Amstel Gold Race lige lidt mere interessant, da Team Tinkoff-Saxo tidligere på ugen meddelte, at Michael Valgren bliver den ene af holdets to kaptajner i det prestigefyldte løb.

Det betyder, at den talentfulde thybo ikke skal bruge sine kræfter på andet end at forsøge at vinde løbet, og han har tænkt sig at køre sin chance for fuld musik.

- Jeg vil starte løbet som en egoist, fastslår Michael Valgren, der deler hvervet som kaptajn med Roman Kreuziger.

- Vi starter nok med hver sin agenda. Roman vil sikkert prøve at køre langt udefra, som han gjorde, da han vandt løbet for to år siden. Min chance er at vente til allersidst med at forsøge mig. Og så må jeg køre fra Philippe Gilbert på Cauberg, griner Valgren.

Cauberg er den sagnomspundne bakke umiddelbart før afslutningen af løbet. Den stiger op imod 12 procent, og her bliver meget som regel afgjort.

Tinkoff-Saxo-ledelsen mener, at Amstel Gold Race med sine i alt 34 små og store bakker fordelt på 258 kilometer passer godt til den 23-årige danskers kvaliteter.

- Det er jeg enig i. Det er ikke lange, seje bjerge. Det er stigninger på et minut eller to. Dem plejer jeg at være god til. Så er det spørgsmålet, om jeg kan gøre det 34 gange.

- Det er et kæmpe skulderklap, at de satser på mig. Det er gået op og ned for mig i foråret, så det kommer lidt bag på mig, at jeg får den rolle. Men det er fedt, lyder det fra Michael Valgren.

Efter et imponerende første år er hans anden sæson hos Tinkoff-Saxo startet lidt ujævnt. Og Valgren lægger ikke skjul på sin irritation over, at det helt store resultat indtil nu er udeblevet.

- Der er jo noget at leve op til fra sidste år, og det er et hårdt pres. Jeg har haft gode dage, men også nogle "skoddage". Det er lidt frustrerende, for jeg synes selv, jeg gør mange ting rigtigt, siger han.

Senest var han en af holdets frontfigurer i etapeløbet Circuit de la Sarthe, som han stilede efter at vinde. Derfor var slutplaceringen som nummer 25 en skuffelse.

- Niveauet er så højt, at man ikke vinder, hvis man ikke er helt på toppen. Det irriterer mig, at jeg ikke har været knivskarp frem mod Amstel Gold Race og Liege-Bastogne-Liege.

- Når jeg har fået en kaptajnrolle, skal jeg gøre mig fortjent til det, siger Michael Valgren.

Tinkoff-Saxo har i alt tre danskere til start søndag formiddag. Ud over Michael Valgren er det Chris Anker Sørensen og Jesper Hansen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip