Karadzic om folkedrab-anklage: Jeg kender sandheden

Den tidligere bosnisk-serbiske leder Radovan Karadzic, der blandt andet er anklaget for folkedrab ved FN's krigsforbryderdomstol i Haag, siger onsdag i sit afsluttende forsvar, at "alle serbere" er på anklagebænken.

Den 69-årige Karadzic afviser anklagerne om folkedrab, krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden under borgerkrigen i Bosnien i starten og midten af 1990'erne, blandt andet i byen Srebrenica, hvor 8000 muslimske mænd blev dræbt.

- Det er det serbiske folk, der er under anklage, siger Karadzic i sit forsvars afsluttende argumenter, der blev indledt onsdag.

Overfor krigsforbryderdomstolens dommer hævder den tidligere bosnisk-serbiske leder, at anklagemyndigheden har løjet i sin sagsfremstilling.

- Jeg kender sandheden. Anklagemyndigheden kender sandheden, men de forsøger at vildlede retten, siger Karadzic.

Anklagemyndigheden afsluttede i mandags sin afsluttende procedure i sagen. Her lød det, at Karadzic var drivkraften bag den etniske udrensning under den blodige borgerkrig i Bosnien, der kostede 100.000 mennesker livet.

Anklagemyndigheden og forsvaret har hver 10 timer til deres afsluttende argumenter, og Karadzic ventes at fortsætte sin forsvarstale torsdag.

Radovan Karadzic blev anholdt i en bus i Serbiens hovedstad, Beograd, i juli 2008, hvor han med stort fuldskæg og briller havde taget en ny identitet som healer.

Retssagen mod ham startede i oktober året efter, men det var først i marts 2010, at han endelig fremsagde sine åbningsbemærkninger.

Her sagde han blandt andet, at grusomhederne, som de bosniske serbere blev beskyldt for, var iscenesat af muslimer, og at massakren i Srebrenica var en "myte".

En dom i sagen ventes først i slutningen af 2015.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip