Karamelkastere får høj sol på sidste skoledag

admin

425 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

De færreste slipper formentlig tørskoet igennem weekenden, hvor der trods solindslag ventes perioder med regn i det meste af landet.

Sådan lyder prognosen fra DMI, der melder om en lun, men til tider våd afslutning på ugen.

- De fleste får nok en spand vand i løbet af weekenden, siger vagthavende meteorolog Frank Nielsen.

Fredag ser dog ud til at blive ganske hæderlig med temperaturer mellem 15 og 20 grader, vindstille og tørvejr.

Det lover dermed godt for den lange række af ældre folkeskoleelever, der fejrer sidste skoledag med karamelkast og udklædning inden eksamensperioden.

- Det ser ud til, at vi får en fin start på weekenden - dog lidt kølig her til morgen - med pænt med sol, og temperaturen sniger sig op på 15-20 grader. Med ret svag vind vil det føles som en ganske fornuftig fredag, siger Frank Nielsen.

Fra lørdag vil vejrliget begynde at blive noget sværere at blive klog på, og prognoserne er ifølge meteorologen ret usikre.

Overordnet set tyder det på, at der lørdag vil komme mere vind og også enkelte byger "hist og pist" - særligt om eftermiddagen. Varmemæssigt kan der igen blive op til 20 grader.

Vejrudsigten for søndag er endnu sværere at spå om.

- Det er lidt uforudsigeligt. Der vil være en rigtig varm luft, der presser på nede fra Europa op mod Danmark, og det kan udløse områder med regn og byger. Det er svært at forudsige, hvor de kommer, siger Frank Nielsen.

- Det er nok de østlige egne, der får den første nedbør, og så bevæger det sig mod vest, siger han videre og peger på, at det ustadige vejr ikke er så skidt, at det ikke er godt for noget.

- Al den ballade er, fordi der er sommertemperaturer på vej igen, forklarer Frank Nielsen.

I denne weekend går en af årets første musikfestivaler i gang i Jelling. Her råder Frank Nielsen gæsterne til at have en paraply eller et regnslag med sig, når navne som Christopher, Queen + Adam Lambert og Gnags går på scenen.

/ritzau/