Karlsson efter 0-3: Vi tabte til et bedre hold

Det danske ishockeylandshold var kommet op mod overmagten, da holdet lørdag eftermiddag indledte A-VM i Minsk med at tabe 0-3 til Sverige.

Det erkender Danmarks VM-debuterende landstræner, Janne Karlsson, der samtidig ærgrer sig over, at holdet ikke fik scoret på de store chancer, der bød sig undervejrs.

- Man kan ikke være glad, når man får stryg. Samtidig må man være realist og indse, at vi mødte et dygtigt ishockeyhold.

- Vi spillede virkelig godt i de første 10 minutter, men så overtog Sverige kampen. Målet til 2-0 faldt i de sidste sekunder af første periode, og det var hårdt for os, siger Janne Karlsson.

Mads Christensen havde en stor chance for at bringe danskerne i front, og Julian Jakobsen burde have udlignet til 1-1 mod slutningen af første periode.

I stedet skøjtede svenskerne op i den anden ende og lavede scoringen til 2-0, der gav de danske spillere en tung gang ud til første pause.

- Havde vi lavet et mål i de første 10 minutter, så var det måske blevet en anden kamp. Og havde Kim Staal scoret på sin chance i anden periode, kunne vi måske have gjort svenskerne lidt ængstelige.

- Men fakta er fakta, de havde flere chancer end os. Deres målmand havde et par rigtigt kvalificerede redninger på nogle vigtige tidspunkter, siger Janne Karlsson.

Nu bliver det hans opgave at forberede sit hold på kampen mod Norge, der bliver spillet søndag eftermiddag.

Karlsson har allerede varslet en udskiftning på målmandsposten, hvor Simon Nielsen får chancen fra start på Patrick Galbraiths bekostning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip