Karlsson håber på finsk modstand i kvartfinalen

admin

427 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

Finland og Sverige er arvefjender i ishockey, så det er ikke så mærkeligt, at Danmarks svenske landstræner, Jan Karlsson, håber på at møde Finland i VM-kvartfinalen.

Danmarks modstander bliver fundet tirsdag aften, hvor finnerne og Canada spiller om førstepladsen i gruppe B. Vinderen får fornøjelsen af at møde Danmark i Sankt Petersborg på torsdag.

- Begge hold har været fantastisk stærke, men personligt kender jeg jo mere til den finske stil og den finske spillefacon. På den måde vil det måske være lettere for mig at angribe den opgave, siger Jan Karlsson.

- Jeg har allerede bedt om videoklip fra Canadas og Finlands kampe mod Slovakiet, som spiller lidt ligesom os, fortæller han.

Den 57-årige landstræner, der tidligere på foråret forlængede sin kontrakt med Danmarks Ishockey Union, høster frugten af tre års arbejde med ishockeylandsholdet, som han har gjort mere offensivt og målsøgende.

Men mens han gerne roser sine spillere for indsatsen på isen, er han ikke en mand, der har travlt med at tale sin egen betydning op efter at have været med til at skrive dansk ishockeyhistorie.

- De største skribenter er spillerne. Jeg gør bare, hvad jeg kan, og jeg har haft god hjælp fra lederstaben. Det er ikke et onemanshow.

- Det eneste, man kan regne med, er en 100 procents arbejdsindsats. Nu har vi fået lidt medvind og resultaterne med os. Det er godt gjort, ganske enkelt, siger Jan Karlsson.

Han havde på forhånd erklæret, at han ikke ville se så meget som et sekund af kampen mellem Schweiz og Tjekkiet, der afgjorde, om Danmark kom videre til kvartfinalen.

Det ambition kunne han dog ikke helt leve op til.

- Jeg snød lidt, og desværre så jeg, da Schweiz bragte sig foran med 1-0. Da slukkede jeg for skidtet, tændte radioen og tog en bog frem.

- Men mens jeg lå og læste, begyndte telefonen at bippe konstant, og så forstod jeg, at det var et positivt resultat for os, siger Jan Karlsson.

/ritzau/