Karsten Hønge: Jeg kan ikke se nogen anden kandidat

Han blev kaldt "vikaren fra helvede", da han i sidste uge trådte ind i Folketinget som afløser for sygemeldte Anne Baastrup (SF) og gik forrest i kritikken af Dong-aftalen og SF's rolle i regeringen.

Men nu er også Karsten Hønge klar til at støtte tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr som ny SF-formand, selvom hun har stået last og brast med partitoppen i regeringssamarbejdet.

- Jeg kan ikke se nogen anden kandidat. Og så har jeg kendt Pia i mange år. Hun er ualmindelig arbejdsom, og hun har blik for de store linjer, så jeg er sikker på, at Pia går hen og bliver en god formand, siger Hønge til Ritzau.

Men støtten fra Karsten Hønge til Pia Olsen Dyhr er dog ikke ubetinget. Han mener, at formandskandidaten skylder SF'erne nogle gode forklaringer.

- Jeg støtter Pia, men jeg savner to signaler, og jeg håber på, at de kommer. Det ene signal skal være, at hun vil gøre en indsats for at samle partiet, så de, der er medlem af SF i dag, også er medlem af SF efter formandsvalget.

- Jeg savner også, at hun reflekterer kritisk over SF's deltagelse i regeringssamarbejdet. Både vores indtræden i regeringen, optræden i regeringen, og udtræden af regeringen, siger Hønge og fortsætter:

- Jeg er enig i, at målet er at have SF i regering, men regeringen er ikke et mål i sig selv. Vi må ikke forveksle mål og midler, og det synes jeg skete, så det vil jeg godt høre nogle kritiske refleksioner over.

Derfor forventer Karsten Hønge også, at hele SF's rolle i regeringsprojektet bliver et centralt tema ved SF's landsmøde om tre uger, hvor der skal vælges ny formand.

- Det skal det være, og det er jeg også sikker på, at det bliver.

Pia Olsen Dyhr er den eneste, der indtil nu har meldt sig på banen som kandidat til formandsposten i SF.

/ritzau/

 

Dagens Gossip