Kend disse tegn på utroskab

Ifølge flere eksperter, handler det for kvinder om, at de bliver forelskede i en anden, mens det for mænd handler om, at de synes de fortjener det – måske fordi de ikke får nok opmærksomhed derhjemme. Sexolog Sara Skaarup mener dog, at det er en sandhed med modifikationer.

- Virkeligheden er mere nuanceret end vores ideer om, hvorfor vi er utro. Kvinder er lige så tilbøjelige til at have udenoms sex som mænd, og de er generelt også lige så liderlige. Kvinder kan sagtens være utro uden at være forelskede, og det kan handle om, at de blot søger et kick og en bekræftelse. Kvinder går måske bare mere stille med det, end mænd gør, da der stadig regner domme ned over kvinder, der ikke er tro, siger Sara Skaarup.

Se hvorfor din mand egentlig er utro på Oestrogen.dk

Kend tegnene

Har man mistanke om, at kæresten er utro, er vejen ikke at gennemgå den andens ting for beviser– så er du blot ligeså utroværdig, som du mistænker din partner for at være. Der er i stedet nogle ting, man kan lægge mærke til. Ingen tegn er stensikre, men afvigelser fra den normale adfærd kan alligevel være et hint.

- Mange fortæller om, at deres partner får et utrolig nært forhold til mobilen og pludselig tager den med på toilettet frem for at lade den ligge og flyde. I andre tilfælde kan en pludselig opblomstring uden tydelig grund også betyde, at der er en anden på nethinden – hvad end der er tale om meget højt humør eller et nyt look. Begynder din partner at veksle mellem at være helt fraværende og rigtig omsorgsfuld, kan det også betyde, at der er noget i gære, siger Sara Skaarup.

Sexstillinger med billeder – se det store galleri med de bedste sexstillinger på Q.dk

Forebyg utroskaben

Selv om utroskab er den ene parts valg, kan man godt være to personer om at forebygge det. Utroskaben udspringer nemlig oftest af en mangel i forholdet, hvad end det er seksuelt eller følelsesmæssigt.

- Begge parter skal føle sig set. For mange mænd er det vigtigt, at kvinden klæder sig feminint, gør sig smuk for ham og viser sit begær og sin beundring. For kvinder gælder det ofte, at hun gerne vil mærke hans nærvær og at hun har en mand, der gør sig umage, siger Sara Skaarup.

Og hvordan sørger man så for, at begge parter føler sig set og værdsat? Det handler ifølge Sara Skaarup om nærhed og ærlighed, som giver følelsen af intimitet.

- Nærhed betyder, at man kan mærke den anden og at man føler sig fortrolig og forbundet med sin partner. Ærlig vil sige, at man ikke skjuler noget for hinanden. Begge dele er noget man skal arbejde på, men man kan starte med sex. For hvis der ikke er sex i forholdet, vil risikoen for at den ene part ’spiser ude’ være større, siger Sara Skaarup.

Af Gitte Holm, Tidens Kvinder/NewsDesk  Aller Media.

 

Dagens Gossip