Kendt kvindelig hashsmugler løsladt fra frygtet fængsel på ferieø

En 36-årig australsk kvinde blev natten til mandag dansk tid prøveløsladt fra et fængsel på Bali efter at have været indespærret i mere end ni år for forsøg på hashsmugling.

Løsladelsen af Schapelle Corby har tiltrukket et kæmpe medieopbud. Tv-billeder viser kaotiske scener foran fængslet, hvor Corby iført hat og tørklæde måtte genes igennem menneskemængden og ind i en minibus, mens pressefolk falder over hinanden - bogstaveligt talt.

Corby sagde ikke noget til pressen på sin vej ud af det frygtede Kerobokan-fængsel, hvor hun har afsonet sin dom for at forsøge at smugle 4,2 kilo hash ind på den indonesiske ferieø.

Hun har gennem hele forløbet fastholdt, at hun var uskyldig og ikke ved, hvordan hashen var havnet i hendes ulåste taske med surfudstyr.

Corby blev anholdt i lufthavnen på Bali i 2004, og sagen har siden skabt stor fascination i Australien, hvor der er skrevet flere bøger om hende og også er lavet en miniserie om kvinden.

Australske medier kæmper nu om, hvem der først kan få et eksklusivt interview med hende, og flere medier er ifølge nyhedsbureauet AFP klar til at betale hovedpersonen millioner for at deltage.

Corby blev dømt til 20 års fængsel, men straffen er blevet nedsat på grund af god opførsel.

Selvom hun nu kan forlade fængsel, er Corby dog stadig ikke helt på fri fod, skriver det australske nyhedsbureau AAP. Som led i prøveløsladelsen må hun nemlig ikke forlade Indonesien før 2017.

Mens australierne jubler over Corbys løsladelse, har der været vrede over den i Indonesien, rapporterer AFP.

Hun har fået særbehandling, forbi hun er så kendt i Australien, lyder kritikken, der blandt andet faldt i en avisleder under overskriften "Marijuana-dronningen".

Indonesiens anti-narkotikalove er blandt de skrappeste i verden og kan i værste tilfælde føre til dødsstraf.

/ritzau/

 

Dagens Gossip