Kendt politiker må betale 350.000 kroner tilbage efter snyd: Vidste ikke man skulle betale pension til ansatte

Udenlandske medarbejder har også ret til pension, løn og tillæg, synes at være den lektion venstrepolitikeren og frilandsgartneren, Mogens Christensen, har lært, efter 3F har undersøgt hans virksomhed på Fyn.

Her fandt 3F ud af, at politikeren, som har været valgt for Venstres byråd i to fynske kommuner siden 1990 og for nylig medvirkede i DR's program "Den dag de fremmede forsvandt", ikke levede op til den overenskomst, som han er forpligtiget til at følge.

Det har resulteret i, at Morgens Christensen har efterbetalt 350.000 kroner til et par udenlandske medarbejdere, som hjalp til i hans virksomhed, der producerer æbler og iceberg-salat i Bogense på Nordfyn. Det skriver 3F, som undrer sig over, at de danske medarbejdere har fået pension modsat de udenlandske medarbejdere.

Regningen er løbet op i 320.000 kroner i manglende pension og 30.000 kroner i manglende løn og tillæg.  

- Jeg har ikke så mange kommentarer ud over, at jeg har lavet en fejl i forbindelse med pension. Det var jeg ikke klar over. Det har jeg så rettet op på. Derudover var der lidt fejl i den lønskala, vi har brugt. Det har vi også rettet op på. Derudover har jeg ikke yderligere kommentarer, siger Mogens Christensen til 3F.

På spørgsmålet om, hvorvidt politikeren vidste, at udlændige skal have pension, lyder hans svar:

- Nej, det var jeg ikke. Det er selvfølgelig min fejl, at jeg ikke har været sat rigtigt ind i det. Men det har jeg ikke været, for så havde jeg selvfølgelig betalt det, siger Mogens Christensen.

Mogens Christensen har tidligere udtalt, at han er glad for de udenlandske medarbejdere han har på grund af deres høje arbejdsmoral. 

Se venstrepolitikeren nedenfor:

 

Dagens Gossip