Kendte: Her er vores politiske mærkesager

Det varer ikke længe, før danskerne strømmer til stemmeurnerne for at afgive deres stemme til den politiker, som de mener, har de bedste mærkesager.

Også de danske kendte skal afgive deres stemme 18. juni, og de er ikke i tvivl om, hvad deres mærkesag ville være, hvis det var dem, som stillede op til valg. 

- Det ville være en anderledes finanspolitik. Jeg synes, der er forholdsvis mange voksne mennesker, der er på dagpenge, og det er fint, men der bliver brugt rigtig mange penge på det, og man kunne måske godt sætte et loft på, siger sangeren Christopher til Ritzau Fokus.

I en lidt anderledes boldgade er rock-drengene fra Turboweekend.

- Det ville være at tage vare på vores planet, som vi fuldstændig er ved at ødelægge, siger Martin Øhlers Petersen, der er trommeslager i bandet. Han bliver hurtigt suppleret af sine bandmedlemmer.

- Vi er meget enige på det punkt. Det er klart noget med, hvordan vi får omstillet økonomien til bæredygtighed og tænker langsigtet, i stedet for kun at tænke på kortsigtet vækst, siger forsangeren, Silas Bjerregaard.

Og generelt hælder de danske kendisser til den røde side, når snakken falder på den sag, som de ville kæmpe ekstra hårdt for.

Reggae-duoen Djämes Braun ville kæmpe for samfundets kreative, fortæller de.

- Det vil klart være min mærkesag at støtte kulturlivet og unge kunstnere. Det kan være en kæmpestor økonomisk gevinst i sidste ende, siger Lasse Kramhøft, der også går under aliaset Pilfinger. 

- Jeg kunne godt tænke mig at gøre noget ved den skrantende velfærdsstat. Det, vi kalder et velfærdsland, er gået i opløsning. Blandt andet hospitalssystemet og vores sundhedssystem skulle gås grundigt igennem, siger Kent Pedersen, med kunstnernavnet Kenno.

Rapperen Esben Iversen, der er en del af rap-trioen Vild $mith, svarer også prompte, når han fortæller, hvilken mærkesag han ville gå til valg på.

- Dyrevelfærd. Alle dyr skal have det godt. Der er mange ting, som jeg synes, er uretfærdige overfor dyr. Eksempelvis dyr som bliver opdrættet kun med henblik på, at man slagter dem og tager deres pels, siger Esben Iversen og tilføjer, at han også ville slå et hårdt slag for bedre hospitalsbehandling til alle danskere.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip