Kenneth Carlsen: Alt skal klappe for at skabe sensation

De spanske singler Rafael Nadal og David Ferrer ligger henholdsvis nummer syv og otte i verden. Deres danske modstandere Frederik Løchte Nielsen og Mikael Torpegaard er nummer 283 og 909.

Realistisk set er Danmark uden chance i weekendens Davis Cup-kamp mod Spanien i Odense, men sensationen skal jagtes.

- På papiret er det en næsten umulig opgave. Vi skal ramme dagen, hvor alt kører, mens det ikke må køre for spanierne. De skal rystes fra start, og så skal vi have en massiv støtte fra publikum for at have en chance, siger Danmarks holdkaptajn, Kenneth Carlsen.

Det danske hold har været samlet i Odense siden mandag og har ikke forberedt sig anderledes end normalt.

- Vi har forberedt os på samme måde, som vi ville gøre, hvis det var en modstander uden spillere fra top-ti. Vi har optimeret vores egen form for at kunne præstere bedst muligt. Som udgangspunkt går vi altid ud og spiller vores eget spil, siger Carlsen.

Den danske trup har dog skævet lidt til, hvem der står på den anden side af nettet.

- Vores eneste fordel er måske, at vi kender dem bedre, end de kender os. Vi ved, hvad der er deres styrker og eventuelle svagheder, siger holdkaptajnen.

Han har skullet forholde sig til to afbud op til kampen mod Spanien.

For mindre end en måned siden kvittede Martin Pedersen landsholdet, og torsdag måtte den fremadstormende Søren Hess-Olesen melde afbud grundet en skade, han pådrog sig under træningen. Dermed var det enkelt at udpege Mikael Torpegaard som andensingle.

- Det er uheldigt, og jeg ærgrer mig da over, at de to spillere er væk. Omvendt har Torpegaard også udviklet sig og har gjort det godt som college-spiller i USA og i future-turneringer.

Mikael Torpegaard er første dansker i aktion, når han fredag klokken 16 møder Rafael Nadal.

- Han skal gå ind og spille sit eget spil, være afslappet og nyde det. Selv om det er nemmere sagt end gjort. Han har alt at vinde og intet at tabe, siger Carlsen.

Vinderen af weekendens kamp forbliver i Europa/Afrika gruppe 1, den næstbedste division, mens taberen skal spille nedrykningskamp mod Sverige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip