Kenya forbyder tilrejsende fra ebola-lande

Kenya vil indføre et indrejseforbud for folk, der kommer fra områder af Vestafrika, som er ramt af det voldsomme udbrud af ebolavirus.

Det oplyser landets sundhedsministerium.

Forbuddet træder i kraft tirsdag og gælder for passagerer på fly fra Sierra Leone, Liberia og Guinea, der gerne vil rejse til Kenya, som ligger på den østlige del af kontinentet.

Samtidig har flyselskabet Kenya Airways aflyst alle sine afgange til Liberia og Sierra Leone fra tirsdag.

Lufthavnen i Kenyas hovedstad, Nairobi, er et knudepunkt for flytrafikken på tværs af Afrika.

Udbruddet af ebola er det værste af sin slags nogensinde. Den dødelige virus har ifølge de seneste tal fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) dræbt 1145 personer ud af de 2127, som er blevet meldt smittede i Guinea, Liberia, Nigeria og Sierra Leone.

Større områder i landene er blevet afspærret for at dæmme op for udbruddet. Det betyder, at omkring en million mennesker mangler mad og vand.

Udbruddet blev opdaget i begyndelsen af året.

Op imod 90 procent af de smittede mister livet på grund af virussen, som der endnu ikke findes en kendt kur imod. I øjeblikket forsøger man dog at redde folk ved at give dem vacciner, der er på forsøgsstadiet og derfor ikke er testet til bunds på mennesker.

Sygdommen smitter via blod eller andre kropsvæsker. Også flagermus kan bære virussen og smitte mennesker.

Læger uden Grænser har vurderet, at der vil gå yderligere seks måneder, før sundhedspersonalet kan få kontrol med sygdommen i det vestlige Afrika.

/ritzau/dpa