Kenya-massakre: Nordmand knyttes til videobilleder

Den norske efterretningstjeneste (PST) undersøger i øjeblikket, om en ung norsk statsborger deltog i det uhyggelige terrorangreb mod et indkøbscenter i Kenyas hovedstad i september, og nu bliver der sat navn på den mistænkte.

Ifølge BBC-programmet Newsnight drejer det sig om en 23-årig nordmand med somaliske rødder, der hedder Hassan Abdi Dhuhulow.

Han formodes ifølge BBC's kilder i Kenya og Norge at være en af de bevæbnede terrorister, der trængte ind i Westgate-centret i Nairobi 21. september og dræbte mindst 67 mennesker. Gidseldramaet varede i flere dage.

Det er uklart, hvor mange militante der stod bag massakren, som den somaliske oprørsgruppe al-Shabaab har taget skylden for.

Først lød der meldinger om 10-15 personer, men nye overvågningsbilleder, som er blevet frigivet af de kenyanske myndigheder, viser kun fire mænd.

Hassan Abdi Dhuhulow formodes ifølge BBC og norske VG at være en af de fire personer.

Han blev født i Somalia, men flygtede sammen med sin familie til Norge i 1999.

Et familiemedlem fortæller til BBC, at han tog tilbage til Somalia i 2009. Herefter ringede han kun sjældent hjem. Familien hørte sidste gang fra ham i sommer, hvor han sagde, at han var i problemer og ønskede at vende hjem.

- Jeg ved ikke, hvad jeg føler eller tror ... Hvis det er ham, må han være blevet hjernevasket, siger familiemedlemmet, da hun bliver forevist overvågningsbilleder af terrorangrebet, til BBC.

Et andet familiemedlem afviser dog over for norske NRK, at den 23-årige nordmand er at finde på overvågningsmaterialet.

På billederne fra indkøbscentret ser man folk flygte for livet, da militante trænger ind i centret bevæbnet med kalasjnikovs og skyder efter kunder og ansatte.

En kilde tæt på efterforskningen i Kenya bekræfter over for VG, at nordmanden er en af de bevæbnede mænd på billederne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip