Kerry: Store huller i atomforhandlinger med Iran

Der eksisterer stadig store kløfter i atomforhandlingerne mellem Iran, og den såkaldte P5+1 gruppe, der består af de fem permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd samt Tyskland.

Under de afgørende forhandlinger, der finder sted i den østrigske hovedstad Wien, siger den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, lørdag, at parterne stadig er langt fra hinanden.

- Vi arbejder hårdt. Vi håber, at vi vil lave forsigtige fremskridt, men der er store kløfter. Vi har nogle alvorlige huller, som vi arbejder på at lukke, siger John Kerry forud for et møde med den tyske udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier.

Målet med forhandlingerne er en aftale, der lægger begrænsninger på det iranske atomprogram. Til gengæld fjernes nogle af de internationale sanktioner mod Iran.

Vesten frygter, at Iran i hemmelighed udvikler atomvåben, hvilket gang på gang er blevet afvist af styret i Teheran.

Hvis det lykkes at få en aftale på plads, vil det være en historisk afslutning på en af det 21. århundreds største geopolitiske udfordringer, og det vil dæmpe frygten for et fremtidigt atombevæbnet Iran og en mulig krig mellem Iran og Vesten.

Ifølge nyhedsbureauet AFP skal John Kerry mødes med den iranske udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif senere lørdag.

Tidsfristen for at opnå en aftale om Irans omstridte atomprogram er sat til mandag.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip