Kevin Magnussen kan blive forgyldt i Formel 1

Racerkøreren Kevin Magnussen har fra første dag givet forhåbninger om, at han kan være en af fremtidens store stjerner i Formel 1.

Den 21-årige McLaren-kører, der søndag blev nummer to i sin debut i Melbourne, kan de kommende år nå op at tjene mere end 100 millioner kroner årligt, hvis han fortsætter stilen og får forhandlet de rigtige kontrakter hjem.

Det vurderer administrerende direktør Thomas Badura fra SponsorPeople, der er med til at rådgive Magnussen.

- De bedste kørere tjener et trecifret millionbeløb om året, så potentialet for Kevin er rigtig interessant.

- Hvis Kevin leverer varen og forvalter sit kommercielle potentiale optimalt, så kommer han også derop, siger Thomas Badura, der regner Magnussen for Danmarks største sportsnavn.

Sponsoreksperter fortæller dog, at økonomi ikke er det, der vejer tungt for Magnussen i øjeblikket.

I slutningen af 2013 kunne den unge racerkører måske have tjent flere penge ved at skrive under med et andet Formel 1-hold end McLaren, der ikke betaler den allerstørste grundløn.

- Kevin har gjort det helt rigtige ved "måske" at takke nej til en lidt højere løn på et dårligere team. Bare efter søndagens løb stiger markedsværdien for Kevin - både hvad angår løn og de kommercielle perspektiver, siger Badura.

Da McLaren allerede har sponsorkontrakter med eksempelvis tøjfirmaet Hugo Boss og urfabrikanten Tag Heuer, så har Kevin Magnussen ikke samme muligheder for at agere på sponsormarkedet som eksempelvis tennisspilleren Caroline Wozniacki.

- Alt skal cleares af McLaren, siger Badura, som alligevel vurderer, at danskeren vil få nogle muligheder.

- Der er mange brancher, der kan være interessante. Teknisk prægede brancher og software. Der er også bank- og forsikringsselskaber, men det er meget individuelt fra hold til hold, hvad man kan, siger han.

- Kevin kommer allerede til at udnytte det i år, men ellers skal det bygges op over længere tid.

- Det er vigtigt, at de sponsorer han laver aftaler med, er nogle sponsorer han gerne vil associeres med, og at de er med over længere tid. Han skal ikke have nogen, der lige skal ind og snuse og have en luns, siger Thomas Badura.

Brandingekspert Kenneth Cortsen vurderer, at Kevin Magnussen med tiden vil få en stærkere forhandlingsposition i forhold til McLaren.

- Man må formode, at Kevin kan få mere frihed i en ny kontrakt samtidig med, at han kan få mere i grundløn.

- Vi har tidligere set Michael Schumacher have en individuel sponsorkontrakt med Puma, da han kørte for Ferrari. Dengang blev der lanceret Puma-tøj og kasketter med Ferrari-logo.

- Hvis Kevin kan lave aftaler med store brands, så vil det understøtte hans brandstyrke, siger Kenneth Cortsen.

Det vurderes, at den tidligere syvdobbelte verdensmester Michael Schumacher på et tidspunkt i karrieren tjente omkring en million kroner om dagen.

Kenneth Cortsen mener, at timing bliver afgørende for, hvor godt Kevin Magnussens kan udnytte sine kommercielle muligheder.

- Interessenterne ved, at jo tidligere de kan binde ham, jo billigere bliver det at få ham.

- Vil han indgå kontrakterne nu og her, eller har han is i maven og tør vente.

- I sport er der altid en risiko for, at man bliver skadet eller på anden måde får ødelagt karrieren af forhold, man ikke selv er herre over.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip