Kevin Magnussen sikrer sig mesterskab i næstsidste løb

Racerkøreren Kevin Magnussen har vundet mesterskabet i Formel Renault 3.5-serien, der er en af rugekasserne til kongeklassen Formel 1.

Lørdag vandt den 21-årige dansker sæsonens næstsidste løb, da Magnussen krydsede målstregen på Circuit de Catalunya i Barcelona som den første. Det var mere end rigeligt til at sikre Magnussen karrierens største triumf.

Magnussens nærmeste rival, det belgiske stortalent Stoffel Vandoorne, kunne ikke følge med og tredjepladsen var slet ikke nok til, at spændingen kunne forlænges til søndagens løb.

Danskeren kunne lørdag have nøjedes med en sjetteplads, hvis Stoffel Vandoorne gik hen og vandt løbet, men det scenarie blev aldrig aktuelt.

Magnussen startede i pole position, og sønnen til den tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen førte fra start til slut.

Sejren kroner en yderst stabil sæson for Magnussen, der inden sæsonafslutningen søndag på den samme bane er noteret for fire førstepladser og i alt 12 podieplaceringer i 16 løb - en imponerende statistik.

Nu er det store spørgsmål, hvad fremtiden bringer for Magnussen, der er tilknyttet Formel 1-teamet McLaren, hvor han er reservekører. Magnussen har på det seneste været rygtet til et fast Formel 1-sæde i 2014.

Seriens anden dansker, 23-årige Marco, Sørensen, startede lørdagens løb som nummer fem, men røg på dramatisk vis ud i slutningen af første sving.

Der var kontakt mellem Sørensen og en andens racer, og det endte med, at danskerens bil tog sig en svingtur, men heldigvis for Sørensen vendte bilen rigtigt, da turen sluttede ved barrieren. Han kunne selv stige ud af bilen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip