Khader advarer Venstre mod Dansk Folkeparti

De Konservatives spidskandidat i Østjylland, Naser Khader, er bekymret for, hvad den store fremgang til Dansk Folkeparti kommer til at betyde for den økonomiske politik under en eventuel borgerlig regering.

- Hvis Dansk Folkeparti får meget indflydelse på den økonomiske politik, kommer det til at ligne 00'erne, hvor Fogh ikke kunne gennemføre reformer på grund af Dansk Folkeparti, siger han.

- Det bliver jo socialdemokratisk politik. Så må vi gøre alt, hvad vi kan. Nu har jeg jo en baggrund i Det Radikale Venstre. I 90'erne havde de kun seks-syv mandater, men de tvang Nyrup til rigtig meget.

Han mener, at den økonomiske politik, som Dansk Folkeparti har varslet, er farlig for Danmark.

- Hvis vi skal bevare vores velfærd, så er det vigtigt, at vi får reformer, og at vores offentlige sektor ikke bare vokser, siger han.

Han glæder sig derfor over fremgangen til Liberal Alliance.

- Egentlig er jeg glad for, at Liberal Alliance er styrket, for der bliver brug for en modpol til Dansk Folkeparti, så det hele ikke bliver socialdemokratisk.

Samtidig mener Naser Khader, at rollerne fra 00’ernes VK-regeringstid, hvor Dansk Folkeparti stod udenfor regeringen og høstede fremgang, mens De Konservative sad i regering og stod stille i meningsmålingerne, er byttet om.

- Da vi sad i regering, var det svært at se, hvad vi stod for. Står vi udenfor, er det nemmere at vise, hvad vi står for.

- Får vi de afgørende mandater, bliver det nemmere at komme ud over rampen. Det, der optager os meget, er fædrelandet.

Med over halvdelen af stemmerne optalt tyder alt på en sejr til blå blok, samt at Dansk Folkeparti bliver blokkens største parti. De Konservative står til at miste to mandater og få seks medlemmer af Folketinget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip