Khader: Dansker-angreb skulle være rekrutteringsvideo

Den dansker, der blev beskudt i sin bil i Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh, den 22. november, var tiltænkt en skæbne som offer i en rekrutteringsvideo fra Islamisk Stat. Det vurderer Naser Khader, der er Mellemøst-kender ved den amerikanske tænketank Hudson Institute.

Han har set videoen og beskriver den som et forsøg på en rekrutteringsvideo, der skal vise, at Islamisk Stat også opererer i Saudi-Arabien.

- Det, man ikke skal glemme, er, at Islamisk Stat har mange sympatisører i Saudi-Arabien, der hører kaliffen sige, at det er en hellig pligt at gå efter vesterlændinge, siger Naser Khader.

Han sammenligner videoen med lignende fra Egypten, hvor der er kommet videoer med angreb på politiofficerer og militærpersonligheder.

- De kører efter en bil på motorvejen, og så skyder de efter vedkommende. Så sender man billeder af vedkommende, man har skudt. Det gør de også her. Nedenunder her står der: Danskeren, fortæller Naser Khader.

Efter at have set videoen mener Khader ikke, at der er grund til at tro, at gerningsmændene ved, hvem de jagter.

- Nej. Den eneste måde, Danmark bliver nævnt, er, ved at der står under hans navn: Danskeren. Jeg tror simpelthen, at det er den første udlænding, de kunne finde og et nemt mål, siger han og påpeger, at videoen udkom, efter arabiske medier havde oplyste, at ofret var dansk.

Khader mener ikke, at Saudi-Arabien er en legeplads for grupper, der vil imponere Islamisk Stat.

- Ifølge arabiske medier har Saudi-Arabien anholdt 70 mennesker med tilknytning til Islamisk Stat. Spørgsmålet er, hvor stor en trussel de udgør i Saudi-Arabien. Jeg tror, saudierne går benhårdt efter dem, siger han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip