Khawajas datter er løsladt fra fængsel i Bahrain

Efter 19 dage i fængsel blev bahrain-danskeren Marayam al-Khawaja torsdag sat på fri fod i Bahrain, men hun har udrejseforbud. Det skriver Politiken Søndag.

Maryam al-Khawaja blev anklaget for at have angrebet en politibetjent i lufthavnen i Bahrain, da hun ankom fra Danmark for at besøge sin fængslede og sultestrejkende far, menneskerettighedsforkæmperen Abdulhadi al-Khawaj.

Årsagen til, at Maryam al-Khawaja har forbud mod at rejse ud af Bahrain, er, at hendes sag om 10 dage skal for højesteret.

Efter fængslingen gik Maryam al-Khawaja i sultestrejke for at få lov til at se sin far, og det havde effekt. Faderen indledte selv en sultestrejke for 27 dage siden.

Familien Khawaja boede 12 år i Danmark, men vendte i 2001 tilbage til Bahrain. En halv snes år efter var Abdulhadi al-Khawaja med til at arrangere demonstrationer for politisk frihed i kongedømmet, men blev anholdt og fik en fængselsdom på livstid.

Udenrigsministeriet følger al-Khawajasagerne tæt i Bahrain.

Tolv medlemmer af EU-Parlamentet mener, at det internationale samfund i mere end tre år forgæves har lagt pres på Bahrain for at få Abdulhadi al-Khawaja løsladt. Derfor opfordrede de i sidste uge EU's udenrigsministre til at indføre indføre økonomiske sanktioner mod lederne af styret.

- De ansvarlige for undertrykkelsen af folket i Bahrain - forsvarsministeren, premierministeren og indenrigsministeren - bør mærke konsekvenser af deres undertrykkende handlinger, sagde den portugisiske parlamentariker Ana Gomes, der er initiativtageren bag erklæringen, til Politiken.

Erklæringen er underskrevet af seks danske parlamentarikere og opfordrede styret i Bahrain til at løslade både Abdulhadi al-Khawaja og hans datter Maryam al-Khawaja, der begge har dansk statsborgerskab, samt alle andre politiske fanger i landet.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip