Khawajas datter er løsladt fra fængsel i Bahrain

Efter 19 dage i fængsel blev bahrain-danskeren Marayam al-Khawaja torsdag sat på fri fod i Bahrain, men hun har udrejseforbud. Det skriver Politiken Søndag.

Maryam al-Khawaja blev anklaget for at have angrebet en politibetjent i lufthavnen i Bahrain, da hun ankom fra Danmark for at besøge sin fængslede og sultestrejkende far, menneskerettighedsforkæmperen Abdulhadi al-Khawaj.

Årsagen til, at Maryam al-Khawaja har forbud mod at rejse ud af Bahrain, er, at hendes sag om 10 dage skal for højesteret.

Efter fængslingen gik Maryam al-Khawaja i sultestrejke for at få lov til at se sin far, og det havde effekt. Faderen indledte selv en sultestrejke for 27 dage siden.

Familien Khawaja boede 12 år i Danmark, men vendte i 2001 tilbage til Bahrain. En halv snes år efter var Abdulhadi al-Khawaja med til at arrangere demonstrationer for politisk frihed i kongedømmet, men blev anholdt og fik en fængselsdom på livstid.

Udenrigsministeriet følger al-Khawajasagerne tæt i Bahrain.

Tolv medlemmer af EU-Parlamentet mener, at det internationale samfund i mere end tre år forgæves har lagt pres på Bahrain for at få Abdulhadi al-Khawaja løsladt. Derfor opfordrede de i sidste uge EU's udenrigsministre til at indføre indføre økonomiske sanktioner mod lederne af styret.

- De ansvarlige for undertrykkelsen af folket i Bahrain - forsvarsministeren, premierministeren og indenrigsministeren - bør mærke konsekvenser af deres undertrykkende handlinger, sagde den portugisiske parlamentariker Ana Gomes, der er initiativtageren bag erklæringen, til Politiken.

Erklæringen er underskrevet af seks danske parlamentarikere og opfordrede styret i Bahrain til at løslade både Abdulhadi al-Khawaja og hans datter Maryam al-Khawaja, der begge har dansk statsborgerskab, samt alle andre politiske fanger i landet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip