To kidnappede piloter er nu fri efter to måneder

To piloter fra Turkish Airlines blev kidnappet i Beirut i august, men er lørdag blevet sat fri og overdraget til libanesiske myndigheder, rapporterer det officielle nyhedsbureau NNA.

De blev kidnappet i august klokken 03 om morgenen, da de var om bord på en bus med besætningsmedlemmer fra Turkish Airlines på vej fra lufthavnen til et hotel.

Inden de nåede så langt, kidnappede fire bevæbnede mænd piloten og andenpiloten fra bussen, mens syv passagerer i bussen slap med skrækken.

- De to piloter er nu blevet frigivet og er i hænderne på libanesiske sikkerhedsstyrker i Beirut, rapporterer NNA.

Murat Akpina og hans andenpilot Murat Agca blev kidnappet den 9. august af en gruppe, der kalder sig for Zuwwar Imam al-Rida.

Det menes, at bortførelsen har sammenhæng til en anden kidnapningssag fra foråret 2012, hvor ni libanesiske shiamuslimer blev bortført i Syrien.

De ni libanesiske shiamuslimer blev fredag sat fri og overdraget til libanesiske embedsmænd i Istanbul.

Shiamuslimerne var en del af et større rejseselskab, og de forsvandt i Syriens nordlige provins Aleppo, da de var på vej tilbage fra en pilgrimsrejse til Iran. Kvinderne i gruppen og to mænd blev siden løsladt.

Gruppen bag kidnapningen af de to piloter krævede, at Tyrkiet brugte dets indflydelse over for Syriske rebeller til at løslade de ni shiamuslimer.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip