Kidnappet baby afleveret til de forkerte forældre

FBI har erkendt, at de tilbage i 1965 begik en frygtelig fejl. Man fandt et lille drengebarn og var overbevist om, at det var lille Paul Fronczak, som et år tidligere var blevet kidnappet fra et hospital. Nu genåbner myndighederne sagen, da DNA-analyser har vist, at drengen ikke er vokset op hos sine biologiske forældre.

Paul Fronczak har altid undret sig over, at han ikke lignede sine forældre, når nu hans bror var som snydt ud af næsen på deres far. Men først for nylig fik han taget mod til sig og fik foretaget en DNA-test.

Svaret var klart: Han var ikke sine forældres barn.

Den 27. april 1964 blev den en dag gamle Paul Joseph Fronczak bortført fra et hospital i Chicago. En kvinde i sygeplejerskeuniform påstod, at en læge skulle undersøge drengen, og Dora Fronczak afleverede uden at ane uråd sin søn til kidnapperen, som forlod hospitalet.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Et år senere fandt myndighederne en forladt 1-årig dreng uden for en butik i Newark, New Jersey. Blandt på grund af formen på drengens ører identificerede man ham som den forsvundne Paul, og han blev genforenet med sine forældre.

Her 48 år senere står det klart, at det slet ikke var tilfældet.

- Det betyder, at den rigtige Paul Joseph Fronczak måske stadig er derude et sted, i live, uden at ane hvem han er. Det betyder også, at jeg ikke rigtigt ved, hvem jeg er, hvor gammel jeg er, og hvad min genetiske baggrund og arv er, skrev Paul Fronczak i et brev til sine forældre, da han opdagede sandheden. 

De mere end 80-årige forældre tog i første omgang ikke godt imod nyheden. Men nu har parret indvilliget i at hjælpe deres søn med at finde sin biologiske familie.

Paul Fronczaks DNA vil blive lagt i en database med 700.000 andre DNA-prøver fra hele verden. Skulle hans forældre ikke være i registret, vil det stadig være muligt at kæde ham sammen med fjerne slægtninge.  

Hvad. der er sket med den rigtige Paul Joseph Fronczak, er stadig uopklaret. 

 

Dagens Gossip