Kidnappet nødhjælpsarbejder sat på fri fod efter 81 dage

En hollandsk nødhjælpsarbejder er blevet sat på fri fod efter at have været holdt som gidsel i Afghanistan i 81 dage, oplyser hollandske myndigheder.

Anja de Beer blev kidnappet i Kabul 22. juni, men torsdag bekræfter det hollandske udenrigsministerium, at hun er blevet sat fri, og at hun efter forholdene har det godt.

Hun befinder sig på den hollandske ambassade i Afghanistan.

Da hun blev bortført arbejdede de Beer for den schweiziske hjælpeorganisation Helvetas.

Det er ikke oplyst, hvem der kidnappede hende.

Hun har stor erfaring med nødhjælpsarbejde og har brugt mere end 15 år på at arbejde for forskellige FN-organer, og hun har været udsendt i Kabul i flere år, da hun blev kidnappet af fire ukendte gerningsmænd ved højlys dag for knap tre måneder siden.

Ifølge de hollandske myndigheder har hun talt med sin familie såvel som med den hollandske udenrigsminister, Bert Koenders, som siger, at han er "lettet" over at høre om hendes løsladelse.

- Jeg er glad for at 81 dages usikkerhed er kommet til ophør, siger han i en udtalelse fra ministeriet.

De Beer har tidligere arbejdet med Røde Kors fra 2000 til 2001 på projekter om at hjælpe enker og forældreløse børn i Afghanistan.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip