KIF-træner glæder sig til travlhed: Truppen er bred nok

Skrevet af admin

15/09/2015

Dagens topnyheder

Onsdag aften skal de danske håndboldmestre fra KIF Kolding København til Kristianstad, når årets Champions League-sæson kastes i gang.

Det markerer samtidig begyndelsen på et tætpakket kampprogram, hvor Kolding-spillerne over de næste måneder skal spille både Champions League og kampene i den hjemlige liga.

Den nye struktur i Champions League betyder, at der i KIF Koldings pulje er hele otte hold, hvilket betyder, at de danske mestre skal spilles 14 gruppekampe.

Cheftræneren i KIF Kolding København, Henrik Kronborg, frygter dog ikke de mange kampe.

- Jeg gider ikke stå og øffe over, at vi skal spille onsdag og søndag de næste mange uger. Det er det, vi glæder os til, for det er de kampe, vi gerne vil spille. Så svaret er nej, det bliver ikke et problem for os, siger han.

Flere af konkurrenterne har ellers ytret håb om, at KIF Kolding kommer langt i årets Champions League-turnering, da de mange ekstra kampe vil tære på kræfterne og dermed nok svække holdet i jagten på DM-guldet. Den køber Henrik Kronborg dog ikke.

- Vi glæder os til det, og vores trup er bred og god nok til de ting, som vi skal. Det er jeg ret sikker på, siger KIF Kolding-træneren.

I første omgang er ambitionen for KIF Kolding at blive blandt de seks hold i puljen, som går videre i turneringen. Derefter er det for uforudsigeligt at spå om, mener Henrik Kronborg.

- Det er svært at sige. Det kommer an på, hvordan turneringen udvikler sig. Vi håber at komme så langt som muligt og gøre det lidt bedre end sidste år, siger Henrik Kronborg.

I sidste års udgave af Champions League røg KIF Kolding ud i 1/8-finalen, hvor holdet tabte samlet 40-43 til Zagreb.

I år er de danske mestre foruden Kristianstad havnet i pulje med Barcelona, Rhein-Neckar, Montpellier, Szeged, Kielce og Vardar Skopje.

KIF Kolding får dansk selskab i Champions League af sidste års DM-sølvvindere fra Skjern.

/ritzau/