KIF vil på tavlen mod makedonsk klassehold

Søndag eftermiddag løber KIF Kolding København på banen til sæsonens femte Champions League-opgør og fortsætter dermed jagten efter klubbens første point i gruppe B.

Modstanderen hedder HC Vardar, og selvom navnet næppe runger samme genklang som Rhein-Neckar Löwen og FC Barcelona, skal man ikke tage fejl, advarer KIF-direktør Jens Boesen.

HC Vardar er et makedonsk håndbold-kraftcenter med et stjernespækket mandskab på absolut øverste europæiske hylde, mener han.

- Når vi møder hold som Kiel, Veszprem og Barcelona, ved alle, hvilken stjerneparade af spillere der dukker op.

- Virkeligheden er nu, at selvom HC Vardar er en lidt ukendt klub, er spillerbesætningen den samme, som når man spiller imod Kiel eller Veszprem.

- Min umiddelbare vurdering er, at Vardar er blandt de fem bedste hold i Europa lige nu, siger Jens Boesen til klubbens hjemmeside.

HC Vardar hentede i sommeren 2014 den kroatiske venstreback Blazenko Lackovic i HSV Hamburg, der året forinden var med til at vinde Champions League, og den russiske venstreback Sergei Gorbok fra Rhein-Neckar Löwen.

Barcelonas spanske landsholdsmålmand Arpad Sterbik blev også hentet til HC Vardar, som også råder over navne som den russiske fløj Timur Dibirov samt stortalentet på højre back Alex Dujshebaev.

KIF-sportschef Lasse Boesen beskriver HC Vardar som "Spansk kultur forenet med makedonsk aggressivitet".

- De har en dygtig spansk træner, der også har stået i spidsen for andre store hold i Europa. Sterbik i målet vil uden diskussion være en kæmpe fordel for ethvert hold, og Vardar nyder godt af hans høje niveau.

- Dujshebaev på højre back er trods sin unge alder en af deres største profiler, hvilket også siger vildt meget om niveauet og viljestyrken i klubben.

- Det er bare et vanvittig stærkt hold. De har vundet samtlige deres første fire kampe i Champions League. De har slået Montpellier på udebane, og Rhein-Neckar Löwen blev besejret med seks mål hjemme i Skopje.

- Det bliver et topbrag på søndag, ligesom hvis vi mødte THW Kiel, vurderer Lasse Boesen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip