Kim Andersen: Touren bliver utvivlsomt mindre interessant

admin

|

15/07/2014

Dagens topnyheder

Det var ikke kun en sort dag for Tinkoff-Saxo, da holdets kaptajn, Alberto Contador, styrtede og udgik på løbets 10. etape mandag.

Med Contadors farvel daler spændingen i løbet betydeligt, mener Treks danske sportsdirektør, Kim Andersen.

- Det gør uden tvivl løbet noget mere uinteressant. Der er større chance for, at dem, der ligger bagved, nu kommer til at køre for de sekundære placeringer, siger Kim Andersen.

I modsætning til Sky, som tilsyneladende har haft held med at gå fra plan A til plan B, da Richie Porte erstattede den udgåede storfavorit Chris Froome, må Tinkoff-Saxo opgive at køre efter en topplacering i løbet.

- Det er tydeligt, at Tinkoff havde satset hele butikken på Contador. Det kunne man se allerede i starten, da de lod folk falde tilbage. Men styrt kan ske for enhver, siger Kim Andersen.

SPØRGSMÅL: Var det dumt af Tinkoff-Saxo at satse så ensidigt på Contador, og lade de andre ryttere miste tid i klassementet?

- Nej, det tror jeg ikke. Det er helt klart, at Contador var så godt kørende, så der var ikke andet for. Det er bare ærgerligt, siger Kim Andersen.

Selvom den gule førertrøje er tilbage på skuldrene af den tilsyneladende stærkeste rytter i feltet Vincenzo Nibali, vil Treks sportsdirektør dog se sejren i Paris, før han udråber den.

- Man skal over stregen i Paris. Vi troede også, at Contador kunne være en stor udfordrer. Han kom ikke igennem etapen. Så alt kan ske.

- Nibali ligner en vinder, men der kan stadig ske en masse, siger Andersen.

/ritzau/