Kim A. uden Tour-forventninger: Vi har ikke brilleret

Treks trup til det forestående Tour de France er ikke skrækindjagende trods store navne som Fabian Cancellara og tidligere podiefolk som brødrene Andy og Fränk Schleck.

Holdets danske sportsdirektør Kim Andersen kommer derfor med et beskedent udspil på spørgsmålet om holdets forventninger til det franske etapeløb.

- Vi kan ikke overraske negativt. Vi kan kun overraske positivt. Jeg har ikke nogen store forventninger, sådan er det bare. Det er ikke det, vi er vant til, men vi er realistiske.

- Man kan ikke ligefrem sige, at de ryttere, vi har med her, har brilleret i de forskellige løb. Omvendt kan man håbe, at de netop fordi, de ikke har været gode tidligere på sæsonen, kan toppe i løbet af Touren, og at vi derfor kan få noget sjov ud af det, siger Andersen.

Det var akkurat, hvad der skete sidste år, da løbet blev indledt på Korsika. Her erobrede holdet, dengang under navnet Radioshack-Leopard, den gule trøje, da Jan Bakelants vandt 2. etape.

- Sidste år kom vi uden de store ambitioner, og alligevel fik vi en sjov Tour ud af det. Man ved aldrig. Vi har en Danny Van Poppel med, og i en sprint kan alt ske. Han blev toer sidste år på 1. etape. Han er selvfølgelig med for at forsøge at lave resultater.

I klassementet gælder det Fränk Schleck, som forleden blev national mester i Luxembourg.

- Udgangspunktet i år er, at vi går efter en top-10, og hvis vi kan få en etapesejr, vil vi være tilfredse med Touren, siger Kim Andersen.

- Jeg tror på, at Fränk kan slutte i top-10, hvis han ellers kan undgå uheld. Det er jeg overbevist om. Fränk har virkelig trænet. Han har arbejdet sindssygt hårdt den seneste halvanden måned, siger Kim Andersen.

Holdets bedste resultat i denne sæson har Fabian Cancellara leveret med sin sejr i Flandern Rundt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip