Kina er nu verdens tredjestørste våbeneksportør

Kina har overhalet Tyskland og er nu verdens tredjestørste våbeneksportør, oplyser Stockholms Internationale Fredsforskningsinstitut (Sipri) i en rapport, der blev offentliggjort mandag.

Eksporten af tunge våben fra verdens næststørste økonomi er steget med 143 procent i årene 2010 til 2014 sammenlignet med den tidligere femårige periode. Den gang var Kina verdens niendestørste eksportør, skriver Sipri.

- Asiatiske lande fortsætter med at øge deres militære kapaciteter med særlig vægt på maritime aktiviteter, hedder det i en pressemeddelelse fra Siemon Wezeman, der er seniorforsker i Sipris våben- og militærudgiftsprogram.

Mere end 68 procent af den kinesiske eksport går til Pakistan, Bangladesh og Myanmar. Kina sælger også tunge våben til 18 afrikanske stater.

Analytikere siger, at kinesisk fremstillet udstyr har fundet sultne købere blandt lande, der er på kant med USA og dets allierede.

Kina er overordentlig forsigtig og ansvarlig med dets våbeneksport, oplyser landets forsvarsministerium mandag.

- Vi følger princippet om at hjælpe modtagerlandet med rimelig selvforsvarskapacitet, uden at det ødelægger global og regional fred og stabilitet, og ikke blander sig i modtagerlandets interne politik, siger militærtalsmand Hong Lei på en pressebriefing.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip