Kineser dømt til døden for at dolke 22 børn

En kinesisk domstol har dømt en 37-årig mand til døden for at have stukket 22 skolebørn ned med en kniv.

Selvom ingen af børnene døde under angrebet, fandt retten alligevel Min Yongjun skyldig i mord og tildelte ham dødsstraf.

Ifølge kinesisk lov kan dem, der planlægger eller forsøger at dræbe andre nemlig dømmes for forsætligt manddrab, selvom ingen rent faktisk dør.

Dommen faldt næsten et år efter, at Min Yongjun stormede ind på en skole i den centrale provins Henan og angreb de mange elever med en kniv.

Overvågningsbilleder fra skolen viser, hvordan gerningsmanden forfølger en stor gruppe paniske børn gennem en ubevogtet skoleport, inden han selv bliver jaget på flugt af en gruppe ansatte bevæbnet med fejekoste.

Mange brugere af de sociale medier i Kina har i kølvandet på angrebet raset over, at landets medier - efter deres mening - ikke har givet ugerningen nok dækning.

Fredag hyldede de dommen over Min Yongjun.

- Hvilken hadefuld morder. Tænk at lægge hånd på børn, skriver en bruger ifølge nyhedsbureauet AFP.

Angrebet på den kinesiske skole fandt sted samme dag, som en bevæbnet ung mand gik ind på grundskolen Sandy Hook i Newtown, Connecticut, i USA og skød og dræbte 20 mindre børn og seks voksne. Efter massakren begik 20-årige Adam Lanza selvmord.

Hundredvis af amerikanere samledes torsdag i katedralen i den amerikanske hovedstad, Washington, for at markere årsdagen for skyderiet, der kaldes for et af de værste skoleskyderier i USA's historie.

/ritzau/afp

 

Dagens Gossip