Kinesiske pårørende søger svar på MH370-mysterium

Kinesiske pårørende til passagererne om bord på Malaysia Airlines' passagerfly MH370 samledes søndag under stor tilstedeværelse af politiet.

I Beijing var de samlet for at markere årsdagen for flyets forsvinden på vej fra Malaysia til Kina og for at søge svar på et af verdenshistoriens største luftfartsmysterier.

Omkring to tredjedele af passagererne på flyet med 239 personer om bord var kinesiske. De efterladte siger, at de bliver mødt af chikane fra myndighederne i deres eget land, selvom de blot forsøger at finde svar på, hvad der skete med deres pårørende.

Indgangen til den malaysiske ambassade i Beijing blev søndag blokeret af adskillige sikkerhedsvagter, og om eftermiddagen kinesisk tid så politiet til, mens omkring 30 pårørende stod bag en mindre demonstration i området.

De råbte slogans som "kæmp til det sidste" og "Malaysias regering - sig undskyld til os!".

Kinas kommunistparti slår hårdt ned på forsamlinger i et forsøg på at håndhæve sikkerheden.

I ugerne efter flyets forsvinden 8. marts sidste år var der jævnligt sammenstød mellem de pårørende, personalet fra Malaysia Airlines og diplomater i Kuala Lumpur. De pårørende beskyldte dem for inkompetence og bedrag.

Nogle familier håber stadig, at deres kære kan være i live, og de klynger sig til konspirationsteorier om, at flyet skulle være blevet kapret og passagererne bortført.

Kinas udenrigsminister, Wang Yi, siger til pressen, at eftersøgningen af flyet fortsætter.

- I dag bliver en hård dag for de pårørende til passagererne om bord på flyet, vores hjerter er med jer, siger han.

Også Australien har lovet, at eftersøgningen efter MH370 forsætter med uformindsket styrke.

Tidligere søndag blev en rapport offentliggjort, hvori en række uafhængige eksperter har gennemgået alt tilgængeligt materiale for at forsøge at finde ud af, hvad der skete, da passagerflyet styrtede på vej fra Kuala Lumpur til Beijing.

De internationale eksperter er ikke kommet nærmere et svar på, hvad der skete.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip